Claus Bertinos karierer er godt på vej igen...

  Bertino vs Vidoz
Claus Bertino igen
ind på ranglisterne
 

  Claus Bertinos professionelle karriere var skudt rigtig godt i gang med 6 sejre på stribe, dan han mødte rutinerede Steffen Nielsen om en kamp om det danske mesterskab i sværvægt. Bertino, der var undertippet, besejrede Steffen Nielsen på knockout allerede i 1. omgang og blev efterfølgende rangeret som nr. 96 i verden på IBO’s uafhængige verdensrangliste.

  Næste kamp blev imidlertid en brat opvågning. Ved stævnet i Parken i marts 2007 blev drømmene slået flere lysår tilbage, idet Bertino blev slået ud af portugiseren Humberto Evora og han røg ud af ranglisten igen.

  Siden da har Bertino stille og roligt arbejdet sig tilbage mod ranglisterne. Det er efterfølgende blevet til 5 kampe inden det seneste stævne i Århus. 3 af disse blev vundet ført tid og 1 blev vundet på point, mens Bertino i Rusland måtte opgive på grund af en skade mod Maxim Maslov.

  Ved Hans-Henrik Palms seneste stævne , den 30, januar i Århus, skulle det så bære eller briste, idet Bertino skulle møde italieneren Paolo Vidoz, der som amatør vandt en række fornemme medaljer ved EM og VM og toppede med bronze ved OL i 2000 i Sydney og Guld ved Goodwill Games i 1998 i New York. Som professionel er Vidoz desuden tidligere Europamester.

  De der så kampen blev vidende til en god, tæt og velbokset sværvægtskamp, hvor Claus Bertinos vandt i form af en pointsejr. Denne sejr har bragt Bertino på rette spor igen og han er nu rangeret som nr. 17 på EBU’s Europarangliste, nr. 9 på EU-ranglisten og genindtrådt på IBO’s verdensrangliste som nr. 91.

  På den korte bane går Claus Bertino efter en EU kamp, mens det på den lange bane er en kamp om Europamesterskabet.