Træningsudstyr til hjemmet

Sådan får du trænet derhjemme

Det er ikke altid lige nemt at komme ned at træne. Det kan skyldes enten et krævende job eller børn, der skal hentes. Det kan simpelthen være svært at få det hele til at hænge sammen engang imellem. Men for at komme i god form behøver man faktisk ikke at rende rundt nede i fitnesscentret hver dag. Mange af de træningsmaskiner, der findes i dag, er faktisk oplagte at have stående i sit eget private hjem.

På den måde kan man både slippe for at skulle ud ad døren, og man kan spare den månedlige regning til fitnesscentret væk – uden at det kan ses på hverken krop eller sjæl. Her kommer en række bud på, hvilke former for træning, du kan bruge derhjemme. Og ikke mindst hvilke redskaber de kræver for at blive gennemført.

Det afhænger naturligvis af, hvad man ønsker at opnå med sin træning, men nogle redskaber kan bruges til flere forskellige formål.

Du kan læse mere om motion i denne artikel.

Få et løbebånd til hjemmet

Løb har mange fordele – og det har det sådan set, om du vælger at løbe en tur i skoven, i fitnesscentret eller på løbebåndet hjemme i stuen – hvis man ser på de fysiske fordele i forhold til motion, får man faktisk det samme ud af alle tre ting. Dog kan et løbebånd nogle ting, som andre redskaber ikke kan. De kan bruges hele døgnet.

Hvis man for eksempel ikke bryder sig om at skulle tage en løbetur, når mørket falder på, eller der er tomt i fitnesscentret, kan det være en fordel. Eller hvis man bare godt kan lide at træne uden at føle, at alles øjne hviler på en. Samtidig er løb en motionsform, der er styrkende for hele kroppen. Pulsen stiger, musklerne bliver tonet, og ens cirkulation bliver forbedret efter få gange med træning.

Få håndvægte i stuen

Det er den daglige motion, der er den vigtigste. Den motion, hvor man langsomt bygger kroppens muskler op. Derfor er det også vigtigt, at ens adgang til motion er lige ved hånden, så man kan træne den konstant.

Det kan håndvægte være en god løsning på. Håndvægtene kan ligge fremme, så man husker at gennemgå det daglige træningsprogram, og man kan via forskellige apps downloade træningsprogrammer, hvor netop håndvægte er i centrum, så man er sikker på, at man nu også får dem brugt. Det kan være en fordel at begynde på denne træningsform, hvis man vil opretholde sin træning på de dage, hvor man ikke kan nå i træningscentret. Men det kan også være en fordel, hvis man er nybegynder og ønsker at starte blidt ud i sit eget tempo.

Køb en måtte

Det lyder måske ikke af så meget. Men hvis man køber en yogamåtte af god kvalitet, så er man sikker på at have et godt udgangspunkt for sin træning. Man kan træne sin smidighed, så det bliver lettere at komme igennem øvelserne i de andre dele af ens træning – om det så er styrketræning, løb eller noget helt tredje. Samtidig er det vigtigt at have et godt underlag til sin træning.